Ödön von Horváth - Mesél a bécsi erdő (2019)

Október 26-án mutatták be Ödön von Horváth darabját a Móricz Zsigmond Színházban. 

Ödön von Horváth (1901-1938) osztrák, de félig magyar drámaíró legismertebb színdarabjáról van szó.

Ödön von Horváth részletes zenei instrukciókat mellékelt a műhöz, konkrét zeneművekkel, dalokkal együtt. A címadó kompozíció Strauss Mesél a bécsi erdője, a darabban jórészt Strauss, Ziehrer művek, illetve korabeli, népszerű bécsi nóták, műdalok kapnak helyet. A 2019 október 26.-án bemutatott, nyíregyházi előadásban azonban (megtartva az eredeti dalok egy részét) új zenei koncepció jelenik meg. A kísérőzene jórészt új kompozíciókból áll, emellett elektronikus zenei megoldások, és könnyűzenei idézetek is helyet kapnak az előadásban.

Rendező: Fehér Balázs Benő

Dosztojevszkij - Karamazovok (2019)

Az olyan írók, mint Dosztojevszkij, nem azért számítanak nagynak, mert jelentős mennyiségű és terjedelmű irodalmi művet halmoztak fel életük során, hanem mert ezek az alkotások a mai napig relevánsak.

Az előadás végén “Néha megérzem az illatodat” kezdetű Sarah Kane szövegére írt dalt Fehér András énekli.  A mű a 2017-es sanzonversenyre íródott.

Rendező: Zsótér Sándor

Karamazovok Fehér András

Sarah Kane - Cleansed (2018)

Mi történik, ha elveszik az életed, és nem adnak helyette halált?

A patkányok lerágják az arcomat. Na és?

 

A darabban elhangzó dalok szövegét szintén Sarah Kane szövegek (4.48) adták. Az előadásban elhangzik egy Bach idézet, valamint egy Radiohead szám is. Hegedűn Rozsnyói Judit, Józsa Dalma, csellón Bettermann Rebeka és Bali Gabriella működött közre. Elektronika: Gulyás Gergely.

Rendező: Fehér András 

 

Lárs Norén - Az éjszaka a nappal anyja (2017)

Fehér András rendezésében az Ódry Színpadon az önharag és az önharc fekete terével találkozunk.

A nézőtérre rávágják a sötétet, komor és agresszív zongorajáték, aztán visszacsapják a villanyt. 

 

A játéktér akkor bő, ha a színészek tudják, mit miért csinálnak. 

 

A darab hosszú próbafolyamatot követően 2017 November 16.-án került bemutatásra. Egy dal, egy duett és egy négy szereplős énekes jelenet mellett két saját háromszólamú invenció  is megszólal az előadásban.  

Rendező: Fehér András